Głównym celem sokoterapii jest oczyszczenie organizmu z nagromadzonych toksyn oraz regulacja procesów metabolicznych (przemiany materii).

Długotrwałe rozchwianie metabolizmu jest powodem powstawania wszystkich chorób cywilizacyjnych, których rodzaj zależy od charakteru rozchwiania i indywidualnych cech genetycznych. Podstawą przemian metabolicznych są czynniki dostarczane z zewnątrz poprzez codzienną dietę.

 

tw1mini-1 Cud Technologii TWIN GEAR

tw2mini-1 Cud Technologii TWIN GEAR

 
Są to organiczne witaminy, organiczne minerały oraz enzymy.
W diecie współczesnego człowieka występuje drastyczny brak organicznych witamin i minerałów!
 
 
Enzymy produkowane przez ślinianki, trzustkę i wątrobę nie potrafią rozłożyć ogromnej ilości syntetycznych substancji chemicznych jakie znajdują się w diecie współczesnego człowieka.

Dlatego trzeba je również dostarczyć z zewnątrz.Obróbki technologiczne jakim poddajemy naszą żywność (nawet w warunkach domowych) eliminują z codziennej diety ogromną większość witamin i całkowicie enzymy. Wiele z tych substancji ginie w temperaturze ponad 40 stopni C lub w kontakcie z tlenem.

 

koszJablek-300x290 Cud Technologii TWIN GEARNiezmiernie ważną staje się więc kwestia, by soki które mają nam zapewnić odpowiednią suplementację kluczowych substancji były wzbogacone o dodatkowe życiodajne siły.

Odżywianie odbywa się w jelicie cienkim, w którym miliony gruczołów trawiennych pobierają bezpośrednio do krwioobiegu substancje odżywcze.

Praca układu pokarmowego do tego momentu musi doprowadzić do takiego rozdrobnienia zjedzonej masy organicznej, by powstały z niej cząstki koloidalne.

Cząstki koloidalne to malutkie molekuły materii obdarzone jednoimiennym znakiem elektrycznym.

Jeśli jemy dużo wysoko przetworzonej żywności („śmieci”) to nawet przy wysokim wskaźniku kaloryczności wykazujemy oznaki niedożywienia.

 

Warzywa, owoce i zioła są sezonowe. Musimy zdawać sobie sprawę z faktu, że nawet produkty ekologiczne (organic) muszą jakiś czas być przechowywane. Nawet najlepszy sposób przechowywania nie jest w stanie zachować w produktach ich świeżość. Czas oraz sposób przechowywania mają negatywny wpływ na jakość produktów. Gasnąca żywotność produktów sprawia, że kondycja sporządzanego soku (jego przyswajalność) maleje.

W procesie wytwarzania soku  technologia Twin Gear  podnosi doskonale jego witalność tak jakby był wyciskany ze świeżo zebranych produktów! To jest niezwykle istotne dla naszego organizmu szczególnie w okresie zimowym.

Wiedzą o tym  lekarze, żywieniowcy, bioenergoterapeuci i świadomi klienci, którzy z powodzeniem używają naszych wyciskarek Green Star.