tribest Nic nie zastąpi oryginału - 5 kluczowych argumentówPojawiający się jacyś nowi producenci próbują sugerować że ich mechanizm wyciskający jest oryginalnym, trwałym rozwiązaniem stosowanym w wyciskarkach Green Star.

TRIBEST Corp. na swojej stronie http://www.greenstarjuicer.com/ wyjaśnia, że nie odsprzedaje żadnemu innemu producentowi swej opatentowanej technologii oraz podaje:

5 powodów dla których wszystkie podróbki pozostają tylko podróbkami:

  1. Wbudowana kieszeń. Zęby bliźniaczych biegów zostały wyposażone w specjalne kieszonki ułatwiające przetwarzanie twardych warzyw jak burak lub marchew ZDJĘCIE 1
  2. Wycinek. Umożliwia wygodne przetwarzanie szerszej gamy produktów bez „dżemowania” i zapychania. Podróbki nie posiadają tych punktów więc włókna mogą się oplatać i zapychać urządzenie znacznie utrudniając cały proces.

    Problemy te skłoniły naśladowców do wyposażenia urządzeń w funkcję auto reverse. Nie jest to jednak rozwiązanie do końca skuteczne bowiem w praktyce przerywa proces wyciskania twardych warzyw. ZDJĘCIE 2

  3. Regulator ciśnienia procesu wyciskania. Green Star umożliwia precyzyjną regulację ciśnienia całego procesu wyciskania.W praktyce bardzo rozszerza to możliwości skutecznego wyciskania wszystkich roślin od bardzo twardych przez bardzo miękkie, do liści, traw i ziół.

    Każda roślina wymaga innego ciśnienia. Podróbki nie posiadają możliwości regulacji więc zapychają się bądź „dżemują”. ZDJĘCIE 3

  4. Nylonowy bufor bezpieczeństwa. Bieg bliźniaczy jest zrobiony głównie ze stali chromoniklowej. Nylon stanowi zabezpieczenie przed wchodzeniem w kontakt dwóch biegów. Dzięki tej ochronie oba walce znajdują się zawsze w odległości 4/1000 cala od siebie. Pozwala to zachować idealną powierzchnię obu biegów i pewność że żadne niepożądane cząstki nie przedostaną się do soku. Bufor zabezpiecza również motor i przekładnię. Podczas wyciskania, wewnątrz urządzenia powstaje wysokie ciśnienie. ZDJĘCIE 4

  5. Ekskluzywna technologia magnetyczna i bioceramiczna.

    Do tej chwili nikt nie podrobił tej kosmicznej technologii, która umożliwia podniesienie wartości soku do poziomu takiego jakby był wyciśnięty ze świeżo zebranych owoców. (Patrz „Cud Jonizacji”) Bioceramika i jonizacja pozwala zachować enzymy, organiczne witaminy i minerały w stopniu nieosiągalnym dla innych urządzeń.

    Bioceramiczny materiał wykorzystuje energię kinetyczną obracających się walców do wytwarzania wibracji o częstotliwości dalekiej podczerwieni, która jest częstotliwością drgań krystalicznie czystej wody i wszystkich organicznych materiałów.

    To ma właściwości stabilizujące dla soku opóźniając proces utleniania, czyniąc go dłużej świeżym. Niezależne laboratoria po obszernych badaniach porównawczych potwierdziły zdecydowaną wyższość soku wyciskanego technologią Green Star nad innymi technologiami. Ocena dotyczy zawartości w soku substancji odżywczych ilości i czasu działania enzymów. ZDJĘCIE 5

 

Technologia Green Star jest podrabiana ze względu na wysoką reputację wytwarzanych soków, co potwierdza ogromna ilość przyznawanych światowych nagród. Testy podróbek jak dotąd zawsze ukazywały niskie standardy jakości soków.

ORYGINAŁU NIC NIE ZASTĄPI