exclusive Tajemnice oryginału - Twin GearOsoby zdające sobie sprawę z wagi picia enzymatycznych soków bądź wręcz zmuszone do tego koniecznością ratowania życia, stają przed wyborem odpowiedniego urządzenia do wyciskania.

Z pozoru nie jest to prosta decyzja.

Każdy sprzedawca zachwala oferowane przez siebie wyroby często posługując się wyssanymi z palca argumentami bądź materiałami skopiowanymi ze strony producenta wyciskarek Green Star – kalifornijskiej firmy Tribest.

 

Dlaczego  „Twin Gear” wywołuje tyle emocji?

 

twinGearGreenStar-1-300x184 Tajemnice oryginału - Twin Gear

Konstruktorom walców zgniatających opatentowanych pod nazwą „Twin Gear” udało się uzyskać zdumiewające efekty dotyczące jakości wyciskanego soku.

Konstruktorzy z Tribestu musieli zastosować złoty kompromis. Niewiele jest materiałów, które nie mają żadnego wpływu na żywność. Szkło z oczywistych względów wytrzymałościowych nie nadaje się.

Względy trwałości (5 lat gwarancji) skłoniły konstruktorów Green Stara do wykorzystania stali tylko w części rozdrabniającej. Umożliwiło to jednak zastosowanie specjalnych rdzeni wytwarzających pole magnetyczne mające wielki wpływ na formę koloidalną soków a więc ich przyswajalność (w 15 min 90% wartości odżywczych znajduje się we krwi).

 

Jak dotąd wszystkie testy porównawcze przeprowadzane przez prestiżowe organizacje (w tym niemiecki TUV) wykazały, że soki uzyskane za pomocą technologii Twin Gear (Green Star) zawierają najwięcej aktywnych enzymów roślinnych, organicznych minerałów i witamin

Preferowana w zbiorowym żywieniu i medycynie antyseptyczna stal chromo niklowa również nie jest najlepszym rozwiązaniem. Ta stal tak jak nie sprzyja bakteriom tak i nie sprzyja żywym enzymom i minerałom. Z tych właśnie  powodów nie zaleca się krojenia warzyw metalowym nożem bądź ścierania ich na metalowej tarce.

Specjalnie dopasowany dystans między walcami znacznie ogranicza kontakt rozdrabnianych części ze stalą, co ma decydujący, późniejszy wpływ na ilość enzymów, witamin i minerałów w wyciśniętym soku.

Zgniatanie rozdrobnionych cząstek odbywa się już tylko w niemetalowej części walców, za pomocą ślimaków wytworzonych ze specjalnego, opatentowanego tworzywa, umownie nazywanego po angielsku nylonem. Tworzywo to w testach migracyjnych wykazuje skrajnie wysoką neutralność w stosunku do żywności, z którą się styka.

Taka kombinacja sprawia, że pracujące walce emitują tylko wibracje energetyczne o zakresie niższym niż drgania czystej wody. Pozwala to uniknąć błędów wprowadzanych do informacji biologicznej zawartej w żywym, aktywnym soku.

Taka jakość sprawia, że Twin Gear jest albo podrabiany albo próbuje się go zdyskredytować.
Warto postawić na oryginał – dziś już w cenie podróbek.